Duitslandweb logo Duitslandweb

Drie Nederlanders opgepakt na plofkraak in NRW

Kort nieuws - 2 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen uit Nederland opgepakt die verdacht worden van het plegen van een plofkraak in het plaatsje Kierspe (Noordrijn-Westfalen).

Omwonenden alarmeerden de politie toen ze in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere explosies hoorden. De drie verdachten gingen er vandoor in een auto en probeerden de politiemensen af te schudden door hen met een laserpen in de ogen te schijnen. Toen de politie de vluchtauto op een doodlopende weg wist te stoppen, vluchtten de verdachten te voet een bos in. Met behulp van de warmtecamera van een politiehelikopter werden de drie mannen gevonden en gearresteerd. Ze zijn tussen de 23 en 24 jaar oud. In hun auto vond de politie 'omvangrijk bewijsmateriaal'.

In een ander groot gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn afgelopen maandag negen personen in Nederland en België aangehouden die worden verdacht van tenminste vijftig plofkraken op geldautomaten in Duitsland. Die werden voornamelijk gepleegd in de zuidelijke deelstaten Beieren en Baden-Württemberg.  

Plofkraken zijn een groot probleem in Duitsland en nemen ieder jaar toe. in 2022 werden in totaal 460 plofkraken gepleegd, meldt Handelsblatt. Vooral in de Nederlands-Duitse grensstreek is het een groot probleem, vertelde Gert Rademaker van de Nationale Politie in 2020 tegen Duitslandweb. Het gaat vaak om Nederlanders die net over de Duitse grens geldautomaten opblazen. Lees meer bij WDR en Handelsblatt (betaalmuur)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger