Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse havenarbeiders staken voor meer loon

Kort nieuws - 14 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Arbeiders in de belangrijkste Duitse Noordzeehavens zijn vandaag in staking gegaan. Ze eisen meer loon. Ze willen het werk in de havens tot zaterdag stilleggen.

In de havens van Bremen en Hamburg is de staking donderdagochtend vroeg begonnen, melden woordvoerders van dienstenvakbond Verdi. Hamburg is met afstand de belangrijkste Duitse havenstad. De bedoeling is dat het werk ook in de kleinere havens van Emden, Wilhelmshaven en Brake wordt stilgelegd. 

Verdi eist hogere lonen voor rond 12.000 havenarbeiders in Nedersaksen, Bremen en Hamburg. In juni waren er ook al twee korte stakingen.

De gevolgen van deze nieuwe stakingen zijn naar verwachting groot, meldt Tageschau. Het laden en lossen van container- en vrachtschepen komt waarschijnlijk grotendeels stil te liggen, terwijl er sowieso al veel schepen op afhandeling wachten. Door de coronapandemie was er al een achterstand. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger