Duitslandweb logo Duitslandweb

Rechter: plannen voor uitdieping Elbe niet goed genoeg

Kort nieuws - 9 februari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De plannen voor de uitdieping van de Elbe tussen de Noordzee en Hamburg zijn niet goed genoeg en moeten worden verbeterd. Tot die tijd mag er niet worden gebaggerd. Dat heeft het Bundesverwaltungsgericht in Leipzig vanmorgen bepaald. Er moet meer worden gedaan voor de bescherming van natuur en milieu, vindt de rechter. De uitdieping van de Elbe moet het voor grotere containerschepen met een diepgang van tot 14,5 meter mogelijk maken de haven van Hamburg te bereiken. Nu moeten deze schepen vaak wachten op hoog water of uitwijken naar Rotterdam. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger