Opmerkelijk: Speciale games voor Duitse markt
Producenten passen spellen aan om leeftijdsgrenzen te omzeilen

Achtergrond - 21 mei 2010

Producenten van gewelddadige computerspellen maken aangepaste versies voor de Duitse markt, meldde dagblad Die Welt deze week. Uit deze spellen worden nazi-symbolen verwijderd en er is minder bloed te zien. De producenten hopen dat het spel zo voor alle leeftijden wordt goedgekeurd.

Opmerkelijk: Speciale games voor Duitse markt
© flickr.com/THQInsider
Spelproducenten brengen in Duitsland gekuisde versies op de markt.

Duitsland heeft op het gebied van videogames één van de strengste wetten in Europa. Na een uitvoerige analyse van de inhoud van een nieuw spel wordt bepaald voor welke leeftijden het geschikt is. Wanneer een spel niet voor alle leeftijden geschikt is wordt het niet aan kinderen en jongeren verkocht of op andere manieren toegankelijk gemaakt. Daarnaast wordt het de producent verboden reclame voor het spel te maken.

Zonder reclame verkoopt een videogame doorgaans slecht. Om de games toch op de Duitse markt te slijten maken producenten speciale versies. De Duitse varianten zijn minder bloederig en je vindt er geen hakenkruizen of andere symbolen die in strijd met de grondwet zijn. Ook hebben de producenten vaak de namen van wapens veranderd en van menselijke tegenspelers robots gemaakt. In sommige gevallen worden zelfs hele delen van een spel verwijderd.

In juni 2009 wilde de Duitse overheid de wet aanscherpen om zo een algeheel verbod op de productie en verspreiding van gewelddadige games te bereiken. Volgens de website PCgames.de werd het plan op de lange baan geschoven.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger