Duitslandweb logo Duitslandweb

Scholz in Bondsdag: Oostflank NAVO kan op ons rekenen

Kort nieuws - 23 juni 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bondskanselier Olaf Scholz heeft woensdag in de Bondsdag zijn inzet toegelicht voor de komende 'Gipfelmarathon'. De kanselier reist van de EU-top op donderdag door naar de G7-top in het Beierse Elmau komend weekeinde en daarna naar de NAVO-top in Madrid begin volgende week. 

In reactie op de crisis rond de Russische exclave Kaliningrad heeft Scholz Litouwen en de oostelijke NAVO-partners zijn volledige steun toegezegd. We zullen iedere vierkante meter NAVO-grondgebied verdedigen, beloofde hij.

De G7 zal eensgezind duidelijk maken dat Oekraïne zolang wordt gesteund als nodig is, zei Scholz. Omdat hij de eensgezindheid en samenwerking van democratieën wereldwijd wil versterken, heeft Scholz India, Indonesië, Zuid-Afrika, Senegal en Argentinië als gast uitgenodigd op de top in Elmau. 

Hij zei zich in te zetten voor een zo breed mogelijke steun voor het EU-kandidaatlidmaatschap van Oekraïne. Lees meer bij Der Spiegel en bij ZDF Heute

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger