Duitslandweb logo Duitslandweb

Scholz: Geen versneld EU-lidmaatschap voor Oekraïne

Kort nieuws - 19 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse kanselier Olaf Scholz heeft vanmorgen in de Bondsdag duidelijk gemaakt dat Oekraïne niet op korte termijn kan toetreden tot de EU. Hij zei het eens te zijn met de Franse president Macron dat een EU-lidmaatschap voor Oekraïne geen kwestie van enkele maanden of enkele jaren is. 

Scholz legde een regeringsverklaring af in de Bondsdag. Dat doet de kanselier altijd voor een Europese top, om het parlement op de hoogte te stellen van de Duitse inzet en standpunten. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger