Duitslandweb logo Duitslandweb

Lisa Paus nieuwe Duitse minister van Gezinszaken

Kort nieuws - 14 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Lisa Paus, plaatsvervangend fractievoorzitter van de Groenen in de Bondsdag, wordt de nieuwe Duitse minister van Gezinszaken. Dat melden Duitse media. Ze volgt Anne Spiegel op, die deze week aftrad. 

Spiegel trad maandag af in reactie op de kritiek van de oppositie over een vakantiereis vlak na de overstromingen in juli vorig jaar. Spiegel was destijds waarnemend deelstaatminister van Milieu in Rijnland-Palts. Die deelstaat werd zwaar getroffen door de overstromingen.

Paus (53) zit sinds 2009 in de Bondsdag. Ze is econoom en geldt vooral als financieel expert. Ze was voor Bündnis 90/Die Grünen nauw betrokken bij de Kindergrundsicherung, een regeling die voor een betere financiële basisbescherming voor kinderen moet zorgen. De invoering daarvan wordt een van haar belangrijkste taken als minister van Gezinszaken. Paus behoort tot de linkervleugel van de Groenen. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Het markante taalgebruik van Robert Habeck

Het markante taalgebruik van Robert Habeck

Groenen-minister Habeck valt op in de Duitse politiek vanwege zijn communicatiestijl.


Lees meer

'Zichzelf moeten verstoppen maakt mensen ziek'

'Zichzelf moeten verstoppen maakt mensen ziek'

Indrukwekkende getuigenissen over vervolging van lhbtiq'ers in en na de oorlog, tijdens de Holocaust-herdenking in de Bondsdag.


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger