Duitslandweb logo Duitslandweb

Lisa Paus nieuwe Duitse minister van Gezinszaken

Kort nieuws - 14 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Lisa Paus, plaatsvervangend fractievoorzitter van de Groenen in de Bondsdag, wordt de nieuwe Duitse minister van Gezinszaken. Dat melden Duitse media. Ze volgt Anne Spiegel op, die deze week aftrad. 

Spiegel trad maandag af in reactie op de kritiek van de oppositie over een vakantiereis vlak na de overstromingen in juli vorig jaar. Spiegel was destijds waarnemend deelstaatminister van Milieu in Rijnland-Palts. Die deelstaat werd zwaar getroffen door de overstromingen.

Paus (53) zit sinds 2009 in de Bondsdag. Ze is econoom en geldt vooral als financieel expert. Ze was voor Bündnis 90/Die Grünen nauw betrokken bij de Kindergrundsicherung, een regeling die voor een betere financiële basisbescherming voor kinderen moet zorgen. De invoering daarvan wordt een van haar belangrijkste taken als minister van Gezinszaken. Paus behoort tot de linkervleugel van de Groenen. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger