Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse minister: vluchtelingen uit Oekraïne beter beschermen

Kort nieuws - 23 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister Anne Spiegel van Gezinszaken (Groenen) wil dat Oekraïense vluchtelingen in Duitsland beter worden beschermd. Volgens de Duitse politie lopen vluchtelingen het gevaar na aankomst in Duitsland slachtoffer te worden van mensenhandelaren.

Mensenhandelaren en andere criminelen hebben het speciaal voorzien op Oekraïense jonge vrouwen en kinderen, heeft de politie de afgelopen weken gezien. De vluchtelingen komen vooral aan op treinstations en worden bij aankomst door mensenhandelaren benaderd voordat de politie hiertoe de kans krijgt. Het gevaar is dat ze in de prostitutie belanden of op straat moeten bedelen. De Duitse politiebond stelt daarom voor speciale veilige zones op de stations in te richten om mensenhandelaren buiten spel te zetten. 

Minister Spiegel steunt het idee. Zij noemt het onaanvaardbaar dat vluchtelingen die naar Duitsland komen het gevaar lopen slachtoffer te worden van mensenhandel. Spiegel wil ook dat hulpverleners op de stations zijn geschoold om slachtoffers van mensenhandel te herkennen en preventief op kunnen treden. De minister stelt dat experts op het gebied van mensenhandel hiervoor zullen worden ingezet. Lees meer bij Zeit

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger