Duitslandweb logo Duitslandweb

Bijstandsuitkering voor Oekraïense vluchtelingen

Kort nieuws - 8 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse deelstaten en de federale regering hebben donderdag afgesproken dat vluchtelingen uit Oekraïne direct een bijstandsuitkering krijgen. Die wordt betaald door de centrale overheid en niet door gemeenten en deelstaten, zoals de toelages voor asielzoekers.

Bondskanselier Scholz (SPD) meldde gisteravond in Berlijn dat de deelstaten en de bondsregering na een urenlange vergadering tot een compromis zijn gekomen over de verdeling van de kosten van de opvang van de ruim 300.000 Oekraïners die naar Duitsland zijn gevlucht.

De gevluchte Oekraïners het recht op zogenoemde Grundsicherung. Dit is een soort basisuitkering die hoger ligt dan de gewone uitkering voor asielzoekers. Daarnaast trekt de bondsregering twee miljard euro uit voor reeds gemaakte kosten en voor kinderopvang, scholing en gezondheidszorg voor Oekraïners. Lees meer bij ZDF

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger