Duitslandweb logo Duitslandweb

Klimaatgroep Letzte Generation blokkeert verkeer

Kort nieuws - 22 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Klimaatactiegroep Aufstand der Letzte Generation heeft maandag een brug in de haven van Hamburg geblokkeerd. De groep komt de laatste tijd regelmatig in het nieuws met haar acties.

Maandagochtend blokkeerden activisten de Köhlbrandbrug bij de haven van Hamburg om zo het vrachtverkeer te verstoren. Naar eigen zeggen goten de activisten ook zo’n zestig liter raapzaadolie op de weg en werd de brug in beide richtingen versperd. De politie meldde dat de brug versperd was door “een spontane samenkomst”. Naar eigen zeggen is het doel van de activisten het “veroorzaken van een massale en niet te negeren verstoring van het dodelijke dagelijks leven”.

De afgelopen weken kwamen de klimaatactivisten regelmatig in het nieuws vanwege hun blokkades, onder andere in Berlijn en Stuttgart. Op zondag liep een ultimatum af dat de actiegroep aan de Duitse regering had gegeven. De groep eiste via haar campagne ‘Essen retten - Leben retten’ dat er een wet aangenomen zou worden om voedselverspilling tegen te gaan en ook dat het landbouwbeleid wordt aangepast. Als de regering hier geen gehoor aan zou geven, zou de groep tot hardere acties overgaan, zoals het blokkeren van havens en luchthavens.

Letzte Generation krijgt kritiek vanuit de politiek, zowel vanuit de regeringspartijen als de oppositie. Minister van Landbouw Cem Özdemir van die Grünen stelde midden februari dat je door het blokkeren van politie, ambulances en mensen op weg naar het werk geen sympathie onder de bevolking wint. CDU-fractielid Alexander Thom stelde dat niemand boven de wet staat en dat de activisten dus strafrechtelijk vervolgd moeten worden. Lees meer bij Berliner Zeitung en Die Zeit

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger