Duitslandweb logo Duitslandweb

Klimaatactivisten in hongerstaking eisen gesprek met lijsttrekkers

Kort nieuws - 21 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een groep klimaatactivisten houdt al bijna drie weken een hongerstaking in de buurt van het Bundeskanzleramt, het kantoor van kanselier Merkel in Berlijn. De activisten eisen nog voor de verkiezingen aankomende zondag een gesprek met de kanselierskandidaten Armin Laschet (CDU), Olaf Scholz (SPD) en Annalena Baerbock (Groenen). 

Dat gesprek over het klimaat zou wat de actievoerders betreft aanstaande donderdag om 19.00 uur moeten plaatsvinden. Scholz, Laschet en Baerbock hebben aangegeven open te staan voor een persoonlijk gesprek, maar pas na de verkiezingen. Daar nemen de activisten geen genoegen mee. Enkelen van hen dreigen ook te stoppen met drinken als hun eisen niet worden ingewilligd.

Bondskanselier Merkel volgt de hongerstaking met zorgen, maar wil niet ingrijpen, liet haar woordvoerder maandag weten. De groep van zes jongeren tussen de 18 en 27 jaar begon op 30 augustus aan hun protest. Inmiddels is een aantal van hen vanwege gezondheidsredenen gestopt. Lees meer bij Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Duitsland in 2022

Duitsland in 2022

Een mogelijke vaccinatieplicht, sluiting van de laatste kerncentrales en het voorzitterschap van de G7. Een vooruitblik op Duitsland in 2022.

Lees meer

Tijdlijn Duitsland in 2021

Tijdlijn Duitsland in 2021

Klik met deze tijdlijn door de belangrijkste gebeurtenissen van 2021. Een jaar van verkiezingen, corona en de overstromingsramp.

Lees meer

Afscheid Merkel: Nina Hagen als verzoeknummer

Afscheid Merkel: Nina Hagen als verzoeknummer

Merkel wordt donderdagavond in Berlijn uitgezwaaid met een 'Zapfenstreich', een eeuwenoude traditie.

Lees meer

Warum, wieso: is nudisme zo populair in Oost-Duitsland?

Warum, wieso: is nudisme zo populair in Oost-Duitsland?

In de serie 'Warum, wieso?' zoeken we alledaagse Duitse kwesties uit. Aflevering 8: Oost-Duitsland en de Freikörperkultur

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger