Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondskanselier Scholz kritisch over klimaatprotestacties

Kort nieuws - 1 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De acties van klimaatprotestgroep Letzte Generation kunnen niet rekenen op de steun van bondskanselier Olaf Scholz. Dat zei hij maandag desgevraagd tegen journalisten. 

Klimaatactivisten organiseerden in Duitsland de afgelopen weken verschillende protestacties. Bij een incident in Berlijn konden brandweerwagens volgens Duitse media niet op tijd bij een ongeval zijn vanwege een file door een klimaatdemonstratie. De hulp aan de slachtoffers zou daardoor vertraagd zijn. Dat betreurt Scholz zeer, liet hij weten. De activisten lieten overigens weten dat ze altijd letten op veiligheid en ruimte laten voor hulpdiensten.

Ook reageerde hij op de klimaatprotestacties in Duitse musea. Vorige week werd een schilderij van Claude Monet met aardappelpuree overgoten in een museum in Potsdam. Afgelopen weekend lijmden actievoerders van Letzte Generation zich vast aan een dinosaurus-skelet in het Museum für Naturkunde in Berlijn. Scholz is blij dat de kunst niet blijvend beschadigd is geraakt, zei hij. 

Kritisch protest moet worden geaccepteerd, aldus Scholz, maar het is ook duidelijk "dat deze acties niet met veel bijval zijn onthaald, ook niet door mij". Scholz roept activisten op bij politieke protesten geen anderen in gevaar te brengen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger