Duitslandweb logo Duitslandweb

Mannheim: Boete voor ouders van klimaatspijbelaars

Kort nieuws - 18 juli 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ouders van kinderen die hebben meegedaan aan twee klimaatdemonstraties van Fridays for Future krijgen van het stadsbestuur in Mannheim een boete van 88,50 euro.

De scholieren hadden niet ongeoorloofd van school mogen wegblijven, aldus de autoriteiten. Ouders hebben de lokale krant gebeld en zich beklaagd ook over het feit dat de school van de kinderen nota bene is vernoemd naar de Geschwister Scholl - Sophie en Hans Scholl, die hun verzet tegen de nazi's met de dood moesten bekopen. Hoe kan een school met zo'n naam zo met kinderen omgaan die zich politiek engageren? vragen de ouders zich af.

Volgens Spiegel Online zijn verder nog nergens in Duitsland boetes uitgedeeld, ondanks waarschuwingen vooraf dat de spijbelaars voor hun afwezigheid zouden worden gestraft. Lees meer in de lokale krant Mannheimer Morgen

Reacties

JD - 13 oktober 2019 08:13

Zeer terecht dat zij een boete hebben ontvangen. De 2e wereldoorlog erbij halen is zo makkelijk. Mensen denken blijkbaar dat je dan alles goed kan praten. Feit blijft dat de wet wordt overtreden. Een wet die, door hen zelf, verkozen politici zijn opgesteld en zijn goedgekeurd. Iemand die zijn afval niet scheidt krijgt tenslotte ook een boete of nog erger een taakstraf. Scholieren zouden hun mobieltjes eens weg moeten doen. Enig idee wat dat voor een vervuiling met zich meebrengt. Dat is anders!

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De Kerst-moslim

De Kerst-moslim

Kerst heeft in Duitsland de potentie net zo beladen te worden als Sinterklaas in Nederland, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Jaaroverzicht Duitsland 2019

Klimaatprotest, bezorgdheid over extreem-rechts, 30 Jahre Mauerfall: een terugblik op Duitsland in 2019.

Lees meer

Een Duitse Babi Pangang

Een Duitse Babi Pangang

Vietnamees eten kun je wel rekenen tot het cultuurgoed van Berlijn, net zo goed als Currywurst, vindt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Omas gegen Rechts: ‘Geen botox maar levenservaring’

Met een lezing in Amsterdam wil de Duitse protestbeweging Nederlandse 'oma's' inspireren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger