Duitslandweb logo Duitslandweb

Tübingen heft belasting op verpakkingen afhaaleten

Kort nieuws - 18 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Zuid-Duitse stad Tübingen heft sinds 1 januari belasting op verpakkingen van afhaaleten. Restaurant, snackbars en fastfoodketens kunnen de belasting doorberekenen aan hun klanten.

Voor een wegwerpverpakking van een hamburger, een broodje kebab of voor een drinkbeker betaal je 50 cent. Wegwerpbestek kost 20 cent. Sommige restaurants in Tübingen kiezen ervoor om deze bedragen als statiegeld te rekenen. Klanten kunnen de verpakkingen dan later weer inleveren om het geld terug te krijgen. Bestek van huis meenemen is ook een optie. 

"We heffen alleen kosten die anders bij de stad en de samenleving terecht waren gekomen", aldus burgemeester van Tübingen Boris Palmer (Die Grünen). Volgens Tagesschau heeft Tübingen afgelopen jaar 700.000 euro uitgegeven aan het verwerken van afval in de binnenstad, wat grotendeels bestond uit verpakkingen van afhaaleten.

De plaatselijke McDonald's klaagt Tübingen aan vanwege het nieuw ingevoerde systeem. Die twijfelt eraan of de stad wel bevoegd is om de belasting te heffen. McDonald's Duitsland heeft aangekondigd een eigen systeem te ontwikkelen, waarbij geen belasting wordt geheven. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger