Duitslandweb logo Duitslandweb

Pilot in Tübingen: Winkels en bioscopen open met inzet sneltests

Kort nieuws - 17 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De stad Tübingen in Baden-Württemberg is dinsdag begonnen aan een experiment: winkels, terrassen en bioscopen mogen open voor bezoekers die een negatieve sneltest kunnen laten zien.

In het centrum van de stad kunnen inwoners een sneltest doen bij een teststation, om vervolgens een winkel of kapper te bezoeken of een terrasje te pakken. De hygiëne- en afstandsregels blijven gelden. Het is een experiment met toestemming van de deelstaat en begeleiding door de universiteit van Tübingen. De initiatiefnemers hopen dat het project aanbevelingen voor andere regio's en de deelstaat oplevert. Ze willen laten zien dat ook bij een oplopend aantal besmettingen, veilig versoepeld kan worden.

Tübingen wijkt al maanden enigszins af van het landelijke beleid, zelf spreekt de stad van de Tübinger Weg. Burgemeester Boris Palmer (Groenen) pleit al maanden voor meer versoepelingen en gelijktijdig veel testen en kwetsbaren extra beschermen. Sinds eind vorig jaar kunnen inwoners van de stad zich ook zonder klachten laten testen, bijvoorbeeld als ze bij een oudere op bezoek willen. Ook worden ouderen extra beschermd door vouchers voor taxivervoer uit te delen - zodat ze niet met het openbaar vervoer reizen - en door de winkels op bepaalde uren alleen voor hen te openen. Lees meer in het persbericht van Baden-Württemberg

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger