Duitslandweb logo Duitslandweb

Drie kandidaten voor opvolging Laschet bij CDU

Kort nieuws - 16 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Friedrich Merz en Norbert Röttgen zijn maandagavond genomineerd als kandidaat voor het voorzitterschap van de Duitse christendemocratische CDU. Vrijdag werd Helge Braun, nu nog hoofd van Merkels kanselarij, al genomineerd. 

De opvolging van partijvoorzitter Armin Laschet lijkt nu een strijd tussen deze drie kandidaten te worden. Kandidaten kunnen zich tot woensdag aanmelden. Ze moeten wel de steun van een kiesdistrict hebben. Op een partijcongres op 21 en 22 januari wordt de nieuwe voorzitter gekozen.

Voor Friedrich Merz is het de derde poging om aan de top van de partij te komen. Hij verloor eerder van Annegret Kramp-Karrenbauer en van Armin Laschet. Norbert Röttgen probeert het voor de tweede keer. Ook hij moest het afleggen tegen Armin Laschet, eerder dit jaar. De kandidatuur van Kanzleramtsminister Helge Braun kwam als een verrassing. Braun geldt als vertrouweling van Merkel. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger