Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitsland wil honderden lokale medewerkers uit Afghanistan evacueren'

Kort nieuws - 30 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering wil de komende tijd per week 200 lokale medewerkers uit Afghanistan evacueren. Dat meldt nieuwssite Der Spiegel.

Bij het overhaaste vertrek uit Afghanistan afgelopen zomer heeft Duitsland veel lokale medewerkers moeten achterlaten, die geëvacueerd hadden moeten worden. De bondsregering wil de komende twee maanden 200 medewerkers en gezinsleden van medewerkers per week via Pakistan alsnog uit Afghanistan halen. Dat meldt Der Spiegel op basis van interne informatie van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Eerder al had het ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten dat het met de buurlanden van Afghanistan spreekt over het doorlaten van evacuees. 

De mensen om wie het gaat, hebben met verschillende Duitse organisaties en media samengewerkt. Voordat ze naar Duitsland komen, wordt gecontroleerd of ze op een van de Duitse evacuatielijsten staan. Afgelopen zomer blijken ook mensen naar Duitsland te zijn geëvacueerd die niet op de lijsten stonden. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger