Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland haalt 200 Afghaanse lokale krachten per week op

Kort nieuws - 31 mei 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De bondsregering haalt zo'n 200 lokale Afghaanse medewerkers per week naar Duitsland. Dat meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken op navraag van Duitse media. 

Duitsland heeft sinds de machtsovername van de Taliban vorig jaar rond de 18.000 visa uitgegeven aan Afghanen die voor Duitsland hebben gewerkt, aan hun familieleden en aan mensen die extra veel gevaar lopen. Nog steeds zijn er lokale medewerkers in Afghanistan die nog niet naar Duitsland konden komen.

De bondsregering vliegt alleen al uit Pakistan gemiddeld zo'n 200 Afghanen per week naar Duitsland, aldus het ministerie. Ook via Iran weten mensen weg te komen. Vorige week werd bekend dat nog duizenden mensen wachten tot ze een Duits visum in het kader van gezinshereniging kunnen aanvragen. Zij staan geregistreerd bij visumbureaus in India en Pakistan, maar de wachttijd bedraagt meer dan een jaar.

Bij het overhaaste vertrek uit Afghanistan vorig jaar zomer, na de machtsovername van de Taliban, heeft Duitsland veel lokale medewerkers moeten achterlaten. Zij hebben met verschillende Duitse organisaties en media samengewerkt en hadden moeten worden geëvacueerd, maar dat lukte toen niet meer. Lees meer bij FAZ.net en Süddeutsche.de

Nederland heeft sinds de val van Kaboel ruim 3.000 mensen uit Afghanistan gehaald, meldde de Rijksoverheid eind maart. Toen waren er nog zo'n 1500 mensen niet in Nederland die hier wel naar toe mogen komen, van wie een kleine 1200 eind maart nog in Afghanistan was. Lees meer bij de Rijksoverheid

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger