Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland ontvangt 25,6 miljard uit Europees corona-herstelfonds

Kort nieuws - 23 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland krijgt 25,6 miljard euro uit het coronaherstelfonds van de Europese Unie, dat de Europese regeringsleiders vorig jaar hebben opgericht. Het herstelfonds van in totaal 750 miljard euro is bedoeld om de economische gevolgen van de coronacrisis in Europa op te vangen.

Om geld uit het herstelfonds te ontvangen, moeten de Europese lidstaten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet minstens 37 procent van het geld in klimaatplannen en 20 procent in digitalisering worden geïnvesteerd. Volgens de aan Brussel voorgelegde plannen zal Duitsland 42 procent in klimaat en 52 procent in digitalisering investeren.

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen was dinsdag naar Berlijn gereisd om de goedkeurung van de Duitse plannen bekend te maken. Als ook de andere EU-lidstaten groen licht geven, is het eerste geld reeds in juli beschikbaar. De miljarden die Duitsland in de komende jaren ontvangt, hoeven niet te worden terugbetaald. Lees meer bij Zeit.de en Tagesschau

Van alle Europese lidstaten hebben alleen Nederland, Malta en Bulgarije geen plan voor het herstelfonds ingediend. Zij maken tot op heden dan ook geen aanspraak op geld uit fonds. Nederland kan rekenen op 6 miljard euro, schrijft de Volkskrant, maar het opstellen van een herstelplan is doorgeschoven naar een nieuwe regering.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

Duitse regering ruziet over verbod verbrandingsmotor

De Duitse FDP trok tot verbijstering van Brussel de steun in aan het EU-verbod op de productie van diesel- en benzineauto's. Wat is er aan de hand?


Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Frans-Duitse vriendschap onder druk

Frans-Duitse vriendschap onder druk

De viering van 60 jaar vriendschap zondag was een gelegenheid om scherven te lijmen voor Frankrijk en Duitsland.


Lees meer

Scholz zet zich in voor toetreding Balkanlanden

Scholz zet zich in voor toetreding Balkanlanden

Scholz ziet na zijn bezoek aan de Balkan een 'nieuwe dynamiek' voor EU-toetreding van een aantal landen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger