Duitslandweb logo Duitslandweb

1-mei-rellen in Berlijn, Frankfurt en Hamburg

Kort nieuws - 3 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij demonstraties op de Dag van de Arbeid kwam het zaterdag in Berlijn, Hamburg en Frankfurt tot rellen en arrestaties. Vooral in Berlijn escaleerde het geweld.

In de Duitse hoofdstad raakten bij de 1-mei-demonstraties 93 agenten gewond en werden 354 mensen gearresteerd. Het protest verliep eerst vreedzaam maar mondde 's avonds uit in geweld. Demonstranten gooiden stenen en flessen naar de politie en bouwden barricades die ze in brand staken. Veel politici hadden geen goed woord voor de relschoppers over. Groenen-lijsttrekker Baerbock noemde de rellen "crimineel en op geen enkele manier acceptabel".

Naast de traditionele linkse demonstranten waren ook mensen van de corona-protestbeweging Querdenken de straat op gegaan. De Duitse politievakbond wil een algemeen demonstratieverbod voor deze Querdenkers, omdat die zich sowieso niet aan de regels houden: ze dragen geen mondkapjes en houden geen afstand. "Je moet daar veel harder tegen optreden", aldus de voorzitter van de politievakbond Wendt.

In Frankfurt en Hamburg kwam het zaterdag ook tot geweld tussen demonstranten en politie. Relschoppers gooiden daar onder meer vuurwerk naar de politie. Lees meer bij Der SpiegelFrankfurter Rundschau en NDR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

De nazivergelijking

De nazivergelijking

Fietsend op de stoep in Berlijn hoort Merlijn Schooneboom het zichzelf tot zijn schrik op een onbewaakt ogenblik mompelen: 'Nazi'.

Lees meer

Warum, wieso: faxen Duitsers nog zoveel?

Warum, wieso: faxen Duitsers nog zoveel?

Juridische zaken en medische gegevens worden in Duitsland nog vaak per fax verstuurd. Waarom? Aflevering 6: de fax

Lees meer

De dorpsrappers

De dorpsrappers

'In de rustieke straat van onze Kita is een sneeuwwitte villa verrezen, inclusief fontein, zwembad en een zwarte Porsche voor de deur.'

Lees meer

Internationale Vrouwendag: Deze vrouwen vielen ons op

Internationale Vrouwendag: Deze vrouwen vielen ons op

Meer over 'Weltfrauentag' - en de schijnwerper op vijf vrouwen die ons opvielen afgelopen jaar.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger