Duitslandweb logo Duitslandweb

Burgemeester Hamburg onder vuur na hevige rellen

Kort nieuws - 10 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na het geweld door extreem-linkse activisten in Hamburg tijdens de G20-top stelt de plaatselijke CDU de positie van SPD-burgemeester Olaf Scholz ter discussie. De burgemeester zou de demonstraties hebben onderschat en zich te weinig om de slachtoffers hebben bekommerd.  

Donderdag, vrijdag en ook zaterdagavond braken hevige rellen uit in Hamburg. Gewelddadige, in het zwart geklede Autonomen, waarschijnlijk ook uit andere Europese landen, staken massaal auto's in brand, plunderden winkels, sloegen ramen in en bekladden muren. Hoewel vooraf wel was gewaarschuwd dat onder de tienduizenden demonstranten ook gewelddadige anarchisten zouden zijn, was niet voorzien dat de situatie zo ernstig uit de hand kon lopen. Ook wordt de burgemeester verweten dat hij zich na afloop van de rellen niet liet zien in de wijken waar veel mensen een angstige nacht hebben doorstaan en hun bezittingen werden beschadigd. CDU'er Altmaier, de rechterhand van Merkel, heeft het maandag opgenomen voor burgemeester Scholz. Het veiligheidsplan is opgesteld samen met de bondsregering, benadrukte hij. Lees meer bij Tagesschau

De politie van Hamburg roept burgers op om beeldmateriaal naar de politie te sturen via een speciale website. Op de politie is veel kritiek omdat het politie-optreden tot snelle escalatie zou hebben geleid en ook journalisten en vredelievende demonstranten soms hard zouden zijn aangepakt. De politie heeft zelf video's gepubliceerd waarop te zien is hoe agenten met flessen worden bekogeld en demonstranten zich op afspraak vermommen en 'fight the police' scanderen. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine en de Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger