Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland maakt zich op voor Dag van de Arbeid

Kort nieuws - 1 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd. Bij demonstraties en protestacties in Berlijn, Hamburg en andere grote steden worden veel mensen verwacht. Afgelopen nacht kwam het in Berlijn al tot ongeregeldheden tussen demonstranten en politie.

Bij de demonstratie 'Take back the night' in de Berlijnse wijk Kreuzberg werden vannacht flessen en vuurwerk naar de politie gegooid. Er waren ruim 3.000 mensen aanwezig op deze queer-feministische betoging, die daarna verder grotendeels rustig verliep.

Voor vandaag zijn in Berlijn meer dan 30 demonstraties aangemeld. Alleen al bij de traditionele Revolutionäre 1. Mai Demonstration in Kreuzberg en Neukölln worden meer dan 15.000 mensen verwacht. Ruim 6.000 politieagenten worden ingezet om de Dag van de Arbeid in goede banen te leiden. Ook in Hamburg worden veel demonstranten en protestacties verwacht.

Op 1 mei, een nationale feestdag in Duitsland, houden de vakbonden en linkse partijen traditioneel manifestaties voor de rechten van werknemers. Extreem-linkse en de laatste jaren ook steeds meer extreem-rechtse groepen gaan op de Dag van de Arbeid eveneens de straat op. Vaak lopen de demonstraties uit op ongeregeldheden en geweld. Lees meer bij RBB, NDR en het liveblog van Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger