Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland maakt zich op voor Dag van de Arbeid

Kort nieuws - 1 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd. Bij demonstraties en protestacties in Berlijn, Hamburg en andere grote steden worden veel mensen verwacht. Afgelopen nacht kwam het in Berlijn al tot ongeregeldheden tussen demonstranten en politie.

Bij de demonstratie 'Take back the night' in de Berlijnse wijk Kreuzberg werden vannacht flessen en vuurwerk naar de politie gegooid. Er waren ruim 3.000 mensen aanwezig op deze queer-feministische betoging, die daarna verder grotendeels rustig verliep.

Voor vandaag zijn in Berlijn meer dan 30 demonstraties aangemeld. Alleen al bij de traditionele Revolutionäre 1. Mai Demonstration in Kreuzberg en Neukölln worden meer dan 15.000 mensen verwacht. Ruim 6.000 politieagenten worden ingezet om de Dag van de Arbeid in goede banen te leiden. Ook in Hamburg worden veel demonstranten en protestacties verwacht.

Op 1 mei, een nationale feestdag in Duitsland, houden de vakbonden en linkse partijen traditioneel manifestaties voor de rechten van werknemers. Extreem-linkse en de laatste jaren ook steeds meer extreem-rechtse groepen gaan op de Dag van de Arbeid eveneens de straat op. Vaak lopen de demonstraties uit op ongeregeldheden en geweld. Lees meer bij RBB, NDR en het liveblog van Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

'Hamburgse Banksy' hangt overal bordjes op

Honderden gebaksbordjes met kritische teksten hangen inmiddels in heel Hamburg. De kunstenares blijft liever anoniem.


Lees meer

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Warum, Wieso: Noemen Duitsers een meer ‘ein See’

Duitsers noemen een meer 'See' en een zee 'Meer'. Nederlanders doen het precies andersom. Hoe zit dat? We doken in deze taalkwestie.


Lees meer

Duitsland worstelt met academische vrijheid

Duitsland worstelt met academische vrijheid

De grenzen van de academische vrijheid staan in Nederland en in Duitsland ter discussie. Cancellen is ongewenst, maar desinformatie verspreiden is dat ook.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger