Duitslandweb logo Duitslandweb

'50 verdenkingen van extreemrechtse soldaten bij elite-eenheid KSK'

Kort nieuws - 24 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Rond de 50 soldaten van de elite-eenheid KSK zijn sinds 2017 vanwege rechtsextremistische activiteiten in het vizier gekomen van de MAD, de Duitse militaire inlichtingendienst. Dat blijkt uit een rapport van de inspecteur-generaal van het Duitse leger.

Van de 50 verdachte soldaten zijn er vijf ontslagen en 16 overgeplaatst of hebben de KSK (Kommando Spezialkräfte) zelf verlaten. Naar 20 soldaten loopt nog een onderzoek. Er is echter voor zover bekend geen sprake van een extreemrechts netwerk dat als doel heeft de democratie in Duitsland omver te werpen, meldt de inspecteur-generaal in zijn rapport. Het rapport gaat over de stand van zaken rond de reorganisatie van de KSK.

Vorig jaar bleek dat rechtsextremisme tot diep in de gelederen van de elite-eenheid is doorgedrongen. Een ervaren KSK-militair bleek gestolen munitie van de Bundeswehr en nazi-memorabilia in zijn tuin te bewaren en daarna kwam uit dat in de KSK-kazerne in Baden-Württemberg tienduizenden kogels en ook explosieven en handgranaten werden vermist. De soldaten konden - tegen alle regels in - gestolen munitie anoniem inleveren en in februari bleek dat de top van het ministerie van Defensie daarvan op de hoogte was.

De verdenkingen van rechts-extremistische activiteiten van soldaten blijven niet beperkt tot de KSK. In september 2020 werd bekend dat de MAD meer dan 700 verdenkingen van rechts-extremisme bij de het Duitse leger als geheel onderzoekt. Lees meer bij tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken wordt voor volwassenen legaal in Duitsland. Vanaf 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger