Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal boekingen voor Mallorca stijgt na opheffen reiswaarschuwing

Kort nieuws - 15 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Spaanse eiland Mallorca, een populaire vakantiebestemming voor Duitsers, geldt sinds zondag 14 maart niet meer als risicogebied. Het aantal coronabesmettingen op het eiland en de rest van de Balearen daalde flink en daarom is de reiswaarschuwing van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken opgeheven. De vliegreizen waren binnen de kortste keren uitverkocht.

De verandering houdt in dat Duitsers die van Mallorca terugkeren, niet meer in quarantaine hoeven of een coronatest moeten doen. Het aantal nieuwe besmettingen op de Balearen is 21 per 100.000 inwoners binnen zeven dagen. De grenswaarde ligt op 50.

Reisorganisaties zagen direct een toename in het aantal boekingen naar de Balearen. Vliegmaatschappij Eurowings liet weten dat de vluchten binnen een mum van tijd waren volgeboekt. Het bedrijf biedt inmiddels 300 extra vluchten voor de Paasvakantie aan. Ook Lufthansa zet extra vliegtuigen in. Enkele reisorganisaties verstrekken de verplichte PCR-test voor vliegreizen gratis aan hun passagiers.

Toch worden niet noodzakelijke, toeristische reizen in de Spaanse gebieden nog steeds door Duitsland afgeraden. In Spanje geldt de noodtoestand tot en met 6 mei. Er is een avondklok van 22.00 uur tot 06.00 uur van kracht. Samenkomen met meer dan zes mensen is verboden. Het merendeel van de hotels op de Balearen is vooralsnog gesloten. Het is nog onduidelijk of deze regels worden aangepast of opgeheven. Lees meer bij mdr.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger