Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland ziet af van verbod op toeristische buitenlandreizen

Kort nieuws - 30 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel heeft laten onderzoeken of buitenlandse toeristische reizen kunnen worden verboden in verband met de coronapandemie. Nu laat een woordvoerder weten dat zo'n verbod er niet komt.

Het veroorzaakt veel verontwaardiging en onbegrip: Duitsers mogen niet in eigen land op vakantie, maar mogen wel op vliegvakantie, bijvoorbeeld naar het geliefde Mallorca, Griekenland of Portugal. Ook in de vakantielanden zorgt dat voor onvrede: Grieken bijvoorbeeld kunnen hun eigen regio niet verlaten en mogen niet naar de eilanden, terwijl er wel vliegtuigen met toeristen uit het buitenland - ook uit Duitsland- landen. En Spanjaarden mogen niet naar het Spaanse Mallorca, terwijl het eiland momenteel wordt overspoeld door Duitse vakantiegangers.

De run op vluchten naar Mallorca, toen dat land op 14 maart van de lijst van risicogebieden werd gehaald, deed een discussie oplaaien over een verbod op vakantiereizen. Kanselier Merkel kondigde aan dit te onderzoeken. Een woordvoerder heeft maandagavond aan persbureau DPA laten weten dat dat onderzoek is afgesloten en het verbod er niet komt. Waarom niet, dat wordt niet vermeld in het DPA-bericht.

Wel geldt vanaf vandaag een testplicht voor iedereen die terugvliegt naar Duitsland. Alleen wie een negatieve test kan laten zien, mag een vliegtuig in. In Griekenland moeten vliegpassagiers overigens ook een negatieve pcr-test laten zien. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger