Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse politici boos: Vakantie in Duitsland mag niet, op Mallorca wel

Kort nieuws - 22 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Eurowings heeft honderden extra vluchten naar Mallorca ingepland en nu biedt ook het Duitse reisconcern TUI weer reizen naar het Spaanse eiland aan. Mallorca geldt niet meer als risicogebied voor Duitsland, toch hebben verschillende politici kritiek op de Duitse vakantiegangers. 

Duitsers kunnen in eigen land geen toeristische overnachtingen in bijvoorbeeld hotels boeken, maar omdat Mallorca niet meer als risicogebied geldt, kunnen ze wel op vakantie naar het Spaanse eiland. Ondanks het feit dat de bondsregering van niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland afraadt. Mallorca eist een negatieve coronatest van reizigers, maar de Duitse toeristen hoeven zo'n test bij terugkeer in Duitsland niet te laten zien. Ook hoeven ze niet in quarantaine. 

Minister-president Bodo Ramelow van Thüringen kan alleen maar zijn hoofd schudden als hij de Duitse toeristen ziet die nu in een vliegtuig naar Mallorca stappen, zei hij tegen Deutschlandfunk. Dat voor Duitse toeristen bij terugkeer geen negatieve PCR-test vereist is, "kan echt niet zo", aldus Ramelow. Zijn collega uit Noordrijn-Westfalen Armin Laschet raadt reizen naar Mallorca ook af. Een aantal minister-presidenten wil een testplicht voor de toeristen die terugkeren van Mallorca. Overigens is de horeca op Mallorca alleen overdag open en geldt er een avondklok. Ook in Spanje is er onvrede over de komst van de Duitse toeristen, omdat Spanjaarden met Pasen zelf niet op vakantie naar Mallorca mogen.

Minister van Financiën en vice-kanselier Olaf Scholz vreest een golf van Duitse vakantiegangers met Pasen. "Dat kunnen we ons in de huidige infectiesituatie niet permitteren", aldus Scholz. Als mensen met Pasen massaal met vakantie gaan, "brengt dat de zomervakantie in gevaar". Ook binnen Duitsland moeten de toerisme-mogelijkheden beperkt blijven, vindt hij.

Toerisme is een van de onderwerpen waar de minister-presidenten van de deelstaten en kanselier Merkel op hun corona-overleg vandaag over spreken. Verschillende premiers willen met Pasen de mogekijkheden voor vakantie in de eigen deelstaat verruimen. Lees meer bij tagesspiegel.de, msl24.deDer Spiegeldeutschlandfunk.detagesschau.de en RTL.de

Reacties

jillis van boven - 23 maart 2021 09:46

If you doing your holiday Save it's not a
Problem

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger