Duitslandweb logo Duitslandweb

Ook Duitsland stopt alle vluchten uit het Verenigd Koninkrijk

Kort nieuws - 21 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In navolging van onder andere Nederland heeft ook Duitsland een vliegverbod voor alle reizigers uit het Verenigd Koninkrijk ingevoerd. Een nieuw ontdekte mutatie van het coronavirus Sars-Cov2 lijkt te zorgen voor een snelle stijging van het aantal besmettingen. 

Vanaf afgelopen middernacht zijn alle vluchten vanuit het VK naar Duitsland verboden. Uitgezonderd van het vliegverbod zijn vrachtvluchten, en vluchten met medisch personeel aan boord. Het reisverbod geldt in eerste instantie tot 31 december. Mogelijk volgt ook een reisverbod voor vluchten uit Zuid-Afrika, waar een vergelijkbare mutatie is opgedoken.

Volgens wetenschappers is er in het Verenigd Koninkrijk een nieuw ontdekte variant van Covid-19 opgedoken, die tot wel 70 procent besmettelijker is dan de tot nu toe bekende vorm. Volgens minister van Gezondheid Jens Spahn is het virus tot op heden nog niet in Duitsland gesignaleerd.

Volgens vooraanstaand viroloog Christan Drosten kan de variant inmiddels al in Duitsland zijn aangekomen, maar is er geen reden tot paniek. Tegen Deutschlandfunk zei Drosten dat hij niet verwacht dat het aankomende coronavaccin minder effectief zal zijn tegen de nieuwe mutatie. Lees meer bij rnd.de en tagesschau.de

EU-voorzitter Duitsland heeft vanwege de berichten uit het VK voor maandag een spoedvergadering met de vertegenwoordigers van de Europese lidstaten ingelast. Zondag hebben bondskanselier Merkel, de Franse president Macron, voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en voorzitter van de Europese Raad Charles Michel al over de situatie getelefoneerd. Lees meer bij Spiegel.de

De minister-president van de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, liet zondag via twitter weten dat hij veel overleg heeft met Nederland en België over maatregelen om verdere verspreiding van de Britse virusvariant te voorkomen. In Nederland is de variant ook al gevonden.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger