Duitslandweb logo Duitslandweb

RKI: Vierde coronagolf in Duitsland is begonnen

Kort nieuws - 20 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Volgens het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, is in Duitsland de vierde golf van de coronapandemie begonnen. Minister van Gezondheid Jens Spahn pleit ervoor om alle burgers een derde prik aan te bieden.

De 7-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, is verder gestegen naar 48,8. Een week geleden lag het aantal nog op 30,1. Het RKI meldde vrijdag 9280 nieuwe besmettingen, dat waren er vorige week 5578.

Vooral onder mensen tussen de 10 en 49 jaar oud stijgt het aantal besmettingen. "Dit toont duidelijk het begin van de vierde golf, die in het bijzonder door infecties binnen de jongvolwassen bevolking in vaart toeneemt", aldus het RKI.

Minister van Gezondheid Jens Spahn (CDU) gaf in gesprek met Redaktionsnetzwerk Deutschland aan erover na te denken om alle burgers een derde vaccinatie aan te bieden. Volgens de minister is er genoeg vaccin voorhanden. Prominent viroloog van de Berliner Charité Christian Drosten stelt dat een derde vaccinatie voor de meeste burgers in ieder geval dit najaar niet nodig zal zijn. Deelstaten zijn al begonnen met booster-vaccinaties in zorginstellingen en voor mensen met een verhoogd gezondheidsrisico.

In totaal hebben rond de 64 procent van alle Duitsers inmiddels een eerste prik ontvangen. Meer dan 58 procent is volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger