Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland wil vaccinatiecentra heropenen voor derde prik

Kort nieuws - 1 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Demissionair minister van Gezondheid Jens Spahn pleit voor een heropening van de vaccinatiecentra in Duitsland. Spahn wil alle mensen van 60 jaar en ouder schriftelijk oproepen voor een derde prik.

"Om zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk een booster-vaccinatie te kunnen geven, zouden de deelstaten de vaccinatiecentra die sinds eind september stand-by staan, nu weer startklaar moeten maken", aldus Spahn in de Rheinische Post. Volgens de minister heeft Duitsland voldoende vaccin om iedereen een derde prik aan te bieden.

De Duitse vaccinatiecommissie StiKo adviseert nu een derde prik voor alle mensen boven de 70, bewoners en medewerkers van zorginstellingen, mensen met een verzwakt afweersysteem, en mensen die met hen in nauw contact komen. Lees meer bij RP-online.de en Spiegel.de

Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, heeft 9658 nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat zijn er 3085 meer dan een week geleden. De Sieben-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, is nu 154,8. Vorige week maandag was dat nog 110,1. In Nederland was het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen tot zondag 283,3. Bekijk het dashboard van het RKI

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger