Duitslandweb logo Duitslandweb

RKI: Vaccinatiegraad van 85 procent noodzakelijk

Kort nieuws - 6 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Om in het najaar een vierde coronagolf te voorkomen is een vaccinatiegraad van minstens 85 procent nodig, stelt het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse equivalent van het RIVM. Volgens het instituut is dat percentage 'noodzakelijk en ook haalbaar'.

In de leeftijdscategorie 12 tot 59 jaar is een vaccinatiegraad van minstens 85 procent nodig om een nieuwe coronagolf in het najaar te voorkomen, aldus het RKI. Onder 60 plussers is volgens het RKI een hogere vaccinatiegraad nodig; 90 procent. Daarnaast moeten mensen zich aan de basis-hygiënemaatregelen houden tot de benodigde percentages zijn bereikt.

Bondskanselier Merkel heeft in een vergadering van het partijbestuur volgens persbureau DPA ook aangedrongen op een hogere vaccinatiegraad. Met name ongevaccineerde kinderen zijn in het najaar nog kwetsbaar, aldus Merkel.

Volgens het Impfdashboard van het ministerie van Volksgezondheid is 56,5 procent van de Duitse bevolking minstens één keer geprikt, en bijna 39 procent volledig gevaccineerd. Volgens minister van Volksgezondheid Jens Spahn verloopt het vaccineren goed, maar neemt het tempo wel af. Lees meer bij faz.net en n-tv.de 

Reisbeperkingen VK en Portugal versoepeld

Duitsland heeft het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Rusland, India en Nepal teruggeschaald van virusvariantengebied naar Hochinzidenzgebiet, meldde het RKI maandag. Dat betekent dat reizigers uit deze landen vanaf woensdag weer naar Duitsland kunnen reizen. Volledig gevaccineerden en mensen die van corona zijn hersteld hoeven niet langer in quarantaine. Voor alle andere reizigers wordt de quarantainetijd verkort van 14 naar 10 dagen. Met een negatieve test kan die verder worden ingekort. Lees meer bij rnd.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger