Wat schrijven de kranten?

Achtergrond - 1 mei 2004

Hoe zien de voorbeschouwingen van de verschillende Duitse kranten er uit, in aanloop naar Duitse wedstrijden op het EK? Hoe worden de Duitse - en Nederlandse - wedstrijden naderhand gekarakteriseerd? Lees hier de beschouwingen en reacties uit de Duitse pers.

Het verdriet van Duitsland 24 juni 2004

24 juni 2004
"Een schande! Schaam je, jullie mislukkelingen!…Dit Duitse team heeft het niet verdiend verder te komen". Zo luidde het harde oordeel dat het dagblad Bild over het team van Rudi Völler velde na de 1:2 nederlaag gisteravond tegen Tsjechië. Ook andere Duitse dagbladen toonden zich diep teleurgesteld na de verloren wedstrijd, die voor de Mannschaft uitschakeling op het Europees Kampioenschap betekende en voor Völler de aanleiding vormde om op te stappen als bondscoach.
Lees verder >>

Duitse reactie op spel Oranje: "D A T was voetbal!!" 21 juni 2004

21 juni 2004
"Er zijn van die wedstrijden die je op video moet opnemen en nog vele malen wilt herzien. Dit is er zo één", zei de Duitse commentator tijdens de wedstrijd Nederland-Tsjechië op tv. Ook de Duitse kranten schreven lovend over de kwaliteit van het spel van de Nederlanders en de Tsjechen. Over het Duitse team was niemand erg te spreken, al houdt bondscoach Rudi Völler de moed erin.
Lees verder >>

Duitse voorbeschouwingen op dé wedstrijd 15 juni 2004

15 juni 2004
Op de website van het Duitse dagblad Bild staat vandaag dat het Nederlands elftal door het eten van paardenvlees probeert nieuwe krachten op te doen. Dat betekent dat er maar één vraag overblijft: "Met hoeveel verslaan we Nederland?". Verder staan op de dag van de wedstrijd in Duitsland de kranten vol met voorbeschouwingen op Nederland : Duitsland. Als iets blijkt uit de stortvloed aan artikelen, dan is het dat er niet één lijn uit kan worden getrokken.
Lees verder >>

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger