Fredi Bobic
Redder in nood

Achtergrond - 1 mei 2004

Geboren: 30-10-1971
Positie: aanval
Club: Hertha BSC Berlin

Voor Fredi Bobic zal het EK waarschijnlijk het laatste grote toernooi zijn, waar hij aan deelneemt. De ondertussen al 33-jarige telt tot de oude garde, die geleidelijk plaats zal maken voor jongere spelers. Hij speelde al voor het Duitse nationale elftal dat in 1996 het EK won. Daarna had hij een wat moeilijkere tijd. Bobic trok zich terug uit het Duitse elftal en het leek er erg op dat het bergaf ging met zijn voetbalcarrière. In zijn tijd bij Borussia Dortmund, waar hij van 1999 tot 2002 speelde, presteerde hij echter weer aanzienlijk beter. Alleen jammer dat dat niet het geval was met de chemie tussen de speler en de club. Bobic heeft in Dortmund nooit helemaal zijn plek kunnen vinden.

Bij Hertha BSC, waar hij sinds 2003 onder contract is, blijkt het beter te gaan. Ook Rudi Völler vertrouwt dit jaar nog op Bobic' speelervaring en zijn kwaliteiten in de aanval. Völler is degene die Bobic in 2002 weer terug haalde naar het Duitse elftal. Een tekort aan goede aanvallers en blessures van spelers maakten Bobic weer onmisbaar. Zijn comeback vierde hij in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland. Bobic scoorde zelfs keurig, maar Nederland verstoorde zijn feestje en won met duidelijke cijfers: 3:1.

Het privé-leven van Bobic is aanzienlijk rustiger dan zijn beroepsleven. Geen partnerwissel, geen tien jaar jongere vriendinnen maar een kennelijk gelukkig huwelijk en twee lieve dochters.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger