Christian Ziege
Op het laatste moment nog geselecteerd

Achtergrond - 1 mei 2004

Geboren: 01-02-1972
Positie: middenveld
Club: Tottenham Hotspur

Christian Ziege heeft ooit als kind met zijn vader de weddenschap gesloten, dat hij ooit voor AC Milan zou spelen. Je kent het wel, deze fanatieke jongetjes, die zelf niet veel groter zijn dan een voetbal, maar overtuigt dat ze alles kunnen bereiken. Christian heeft inderdaad veel weten te bereiken en vader Ziege heeft de weddenschap verloren.

Het klikte tijdens Zieges twee seizoenen bij AC Milan (1997-1999) echter niet altijd even goed en al spoedig ging hij van het zonnige Italië naar het groene Engeland. De grootse successen behaalde de voetballer evenwel in thuisland Duitsland. Hij werd met Bayern München zowel in 1994 als in 1997 kampioen van Duitsland. Met zijn club won hij in 1996 de UEFA Cup en werd in dat jaar bovendien Europees kampioen met het Duitse elftal. Ook tijdens het afgelopen WK behoorde Ziege tot de Duitse selectie. Hij viel toen op dankzij een gewaagd kapsel: kaal behalve een strook haar in de kleuren van de Duitse vlag.

Tijdens dit EK hoort Ziege eigenlijk bij de generatie die geleidelijk uit het Duitse elftal verdwijnt. Hij heeft zijn tijd gehad en dankt zijn nominatie voor Völlers selectie aan een blessure van de in eerste instantie opgestelde Christian Rahn. Het zal Zieges laatste grote inzet zijn - en hij heeft er zin in. Op zijn persoonlijke homepage houdt hij zelfs een EK-dagboek bij en in tegenstelling tot schrijfpogingen van menig collega zijn zijn stukjes wel de moeite waard.

Ziege is nu 32, familievader en zit in Engeland bij Tottenham Hotspur ver weg van het gebeuren in Duitsland. De namen van zijn kinderen heeft Ziege op zijn armen laten tatoeëren, zodat hij ze zo gezegd altijd bij zich draagt. Het valt af te wachten welke weddenschappen hij met hen zal sluiten en wie daarvan de winnaar zal zijn.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger