Duitslandweb logo Duitslandweb

Scholen dicht in meerdere Duitse deelstaten

Kort nieuws - 13 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Veertien van de zestien Duitse deelstaten sluiten scholen en kinderopvang, waaronder Beieren, Berlijn, Saarland, Nedersaksen, Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen en Baden-Württemberg.

Kanselier Merkel heeft gisteren opgeroepen sociale contacten te beperken. Vandaag wordt met spoed de wetgeving voor arbeidstijdverkorting door Bondsdag en Bondsraad goedgekeurd. (Zie ook: Merkel licht Duitse coronamaatregelen toe).

Tijdens een persconferentie lichtten de Beierse autoriteiten toe dat ze gepensioneerde zorgmedewerkers en ook geneeskunde-studenten benaderen om te komen helpen in de ziekenhuizen. De scholen blijven tot Pasen gesloten. Kinderen van ouders die beiden werken in 'systeemrelevante' beroepen, zoals zorgmedewerkers en politie worden opgevangen, zodat de ouders kunnen doorwerken. Ouderen in verpleeghuizen mogen niet meer worden bezocht.  Meer bij Bayerische Rundfunk

De Deutsche Bahn heeft aangekondigd dat Sparpreis-treinkaartjes tegen tegoedbonnen kunnen worden ingeruild. Lees meer bij Tagesschau

Tagesschau-overzicht van de regels voor schoolsluitingen in alle deelstaten (stand zaterdag 14 maart)

Reizen naar Duitsland
Update 13-3-2020, 17.40 uur: de Duitslandweb-redactie krijgt veel vragen over reizen naar Duitsland. Zowel de Nederlandse als de Duitse overheid raden reizen naar het buitenland die niet noodzakelijk zijn af. Meer informatie vindt u oa bij het Robert Koch Institut (aantal besmettingen per deelstaat) of op de websites van de deelstaat, stad, regio of het evenement waar u van plan was heen te gaan.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger