Duitslandweb logo Duitslandweb

Geen coronabesmetting bij uit Wuhan teruggehaalde Duitsers

Kort nieuws - 17 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na twee weken in quarantaine blijkt geen van de 122 uit Wuhan teruggehaalde Duitsers en hun Chinese familieleden besmet met het coronavirus. Zij hebben de Bundeswehr-kazerne in Rijnland-Palts, waar ze moesten verblijven, inmiddels verlaten.

Direct na terugkeer begin februari bleken twee mensen besmet, zij zijn toen in het ziekenhuis in Frankfurt am Main opgenomen. De anderen blijken nu dus gezond. Het totaal aantal besmettingen met het coronavirus - dat de ziekte Covid-19 kan veroorzaken - in Duitsland ligt op 16. Drie patiënten zijn weer thuis en gelden als genezen. De andere 13 worden in Beieren behandeld, het gaat om werknemers van het Beierse bedrijf Webasto en hun familieleden. Het virus kwam bij deze toeleverancier voor de auto-industrie terecht via een Chinese die er een cursus had gegeven. In Berlijn zitten nog 20 mensen in quarantaine die half februari uit Wuhan zijn gehaald. Lees meer bij tagesschau.de en Deutsche Welle.de

Zorgen zijn er in Duitsland over de 57 Duitse passagiers van het Nederlandse cruiseschip Westerdam. Het schip mocht vrijdag eindelijk aanleggen in Cambodja, nadat het tien dagen door Aziatische wateren had gevaren. Het was door verschillende landen geweigerd, uit angst dat opvarenden besmet zouden zijn met het coronavirus. Eenmaal van boord bleek een 83-jarige Amerikaanse het virus te hebben. Omdat de incubatietijd 14 dagen is, kunnen nog andere ziektegevallen optreden. Een deel van de Duitse passagiers zou nog aan boord zijn, anderen zouden naar huis zijn gereisd. 

Op het cruiseschip Diamond Princess, dat al twee weken in quarantaine wordt gehouden in een haven in Japan, zaten twee Duitsers die besmet zijn met het coronavirus. Zij liggen inmiddels in een Japans ziekenhuis. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger