Duitslandweb logo Duitslandweb

Geen coronabesmetting bij uit Wuhan teruggehaalde Duitsers

Kort nieuws - 17 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Na twee weken in quarantaine blijkt geen van de 122 uit Wuhan teruggehaalde Duitsers en hun Chinese familieleden besmet met het coronavirus. Zij hebben de Bundeswehr-kazerne in Rijnland-Palts, waar ze moesten verblijven, inmiddels verlaten.

Direct na terugkeer begin februari bleken twee mensen besmet, zij zijn toen in het ziekenhuis in Frankfurt am Main opgenomen. De anderen blijken nu dus gezond. Het totaal aantal besmettingen met het coronavirus - dat de ziekte Covid-19 kan veroorzaken - in Duitsland ligt op 16. Drie patiënten zijn weer thuis en gelden als genezen. De andere 13 worden in Beieren behandeld, het gaat om werknemers van het Beierse bedrijf Webasto en hun familieleden. Het virus kwam bij deze toeleverancier voor de auto-industrie terecht via een Chinese die er een cursus had gegeven. In Berlijn zitten nog 20 mensen in quarantaine die half februari uit Wuhan zijn gehaald. Lees meer bij tagesschau.de en Deutsche Welle.de

Zorgen zijn er in Duitsland over de 57 Duitse passagiers van het Nederlandse cruiseschip Westerdam. Het schip mocht vrijdag eindelijk aanleggen in Cambodja, nadat het tien dagen door Aziatische wateren had gevaren. Het was door verschillende landen geweigerd, uit angst dat opvarenden besmet zouden zijn met het coronavirus. Eenmaal van boord bleek een 83-jarige Amerikaanse het virus te hebben. Omdat de incubatietijd 14 dagen is, kunnen nog andere ziektegevallen optreden. Een deel van de Duitse passagiers zou nog aan boord zijn, anderen zouden naar huis zijn gereisd. 

Op het cruiseschip Diamond Princess, dat al twee weken in quarantaine wordt gehouden in een haven in Japan, zaten twee Duitsers die besmet zijn met het coronavirus. Zij liggen inmiddels in een Japans ziekenhuis. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Omdat de redactie veel vragen krijgt hier een overzicht van belangrijke coronamaatregelen in Duitsland:

Lees meer

‘Duitsers vallen terug op een oerbehoefte aan veiligheid’

‘Duitsers vallen terug op een oerbehoefte aan veiligheid’

Drie DIA-medewerkers over de Duits-Nederlandse mentaliteitsverschillen die zij in coronatijden zien.

Lees meer

Ook in Duitsland is mondkapjesnood hoog

Ook in Duitsland is mondkapjesnood hoog

Beschermende kleding is cruciaal in de corona-crisis. Ook Duitsland bewandelt onorthodoxe wegen om aan vraag te voldoen.

Lees meer

'Lage Duitse sterfte komt door veel testen'

'Lage Duitse sterfte komt door veel testen'

Minder dan 200 corona-doden in Duitsland, meer dan 400 in Nederland. Een opmerkelijk verschil.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger