Duitslandweb logo Duitslandweb

'Verdachte moord Lübcke was actief in AfD'

Kort nieuws - 22 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De verdachte voor de moord op CDU-politicus Lübcke was actief in de AfD. Dat meldt de regionale omroep NDR. Hij zou de partij hebben ondersteund tijdens de verkiezingscampagne in Hessen in 2018.

Stephan E. is een rechts-extremist en zit vast voor de moord op Walter Lübcke, een regionale CDU-bestuurder in Hessen die op 2 juni vorig jaar op het terras voor zijn huis werd doodgeschoten.

E. heeft volgens de NDR in 2018 verkiezingsposters voor de AfD opgehangen en partijbijeenkomsten in Hessen bezocht. Dat hebben AfD-leden en een voormalige regionale AfD-functionaris zelf na de moord op Lübcke bij de politie gemeld, aldus de NDR. Ook de huidige voorzitter van de AfD in Kassel heeft E. op partijbijeenkomsten gezien. Hij herkende hem toen media na de moord op Lübcke foto's van E. publiceerden, meldde hij de politie. Hij heeft de AfD-top daar ook van op de hoogte gebracht en die heeft die informatie eveneens direct gedeeld met de onderzoekers naar de moord.

Dat rechts-extremisten zich voor de AfD willen inzetten, is de AfD op zich niet te verwijten. Maar volgens extremisme-deskundigen is het niet voor niets dat de partij mensen als Stephan E. aanspreekt. De AfD is de afgelopen jaren geradicaliseerd en de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz onderzoekt of ze de partij in de gaten moet gaan houden. Dat doet de dienst met partijen die een gevaar vormen voor de democratie. De Flügel, de rechts-radicale vleugel van de AfD, wordt al door de Verfassungsschutz in de gaten gehouden. Lees meer bij de NDR en tagesspiegel.de

Reacties

Willie - 24 februari 2020 18:21

....of je nu links of rechtsom denkt.. Europa is nog nooit zo verdeeld geweest .....als de politieke correctheid weg blijft kijken voor de onderbuikgevoelens die spelen in Europa dan hebben we niet geleerd van het verleden en kunnen we voorspellen wat de toekomst gaat brengen .....

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger