Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel: 'Geen maximum snelheid op Duitse snelwegen'

Kort nieuws - 2 januari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Er komt voorlopig geen algemene maximum snelheid op de Duitse snelwegen. Dat heeft kanselier Merkel maandag via haar woordvoerder laten weten. De coalitiepartijen SPD en CDU/CSU strijden al maanden over dit onderwerp.

SPD-minister Schulze van Milieu is voor een Tempolimit. Een maximum snelheid zorgt volgens haar voor meer veiligheid en is beter voor het klimaat. Op het partijcongres in december besloot de SPD opnieuw over dit thema te gaan praten met coalitiepartner CDU/CSU. 

Minister van Verkeer Andreas Scheuer (CSU) wees een maximum snelheid al meerdere keren van de hand. Kanselier Merkel heeft nu nog een keer benadrukt dat die er niet komt. De Tempolimit is niet opgenomen in het coalitieverdrag, zo meldde haar woordvoerster, en er is ook geen reden om het bestaande beleid te veranderen. Lees meer bij n-tv

Voor 70 procent van de Duitse snelwegen geldt nu geen snelheidslimiet. Een meerderheid van de Duitsers is voorstander is van een maximum snelheid, blijkt uit een enquête van onderzoeksinstituut Civey van december. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger