Duitslandweb logo Duitslandweb

Hernieuwde roep om snelheidslimiet Duitse snelwegen

Kort nieuws - 12 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Opnieuw hebben enkele Duitse milieuorganisaties samen een oproep gedaan om een snelheidslimiet in te voeren op de Duitse snelwegen. Ook de politievakbond in Noordrijn-Westfalen heeft zich bij de oproep aangesloten, meldden verschillende Duitse media vrijdag.

Waar de natuurorganisaties zo'n limiet vooral willen omdat het een relatief eenvoudige manier is om koolstofdioxide-uitstoot te besparen, wil de politievakbond een snelheidsbegrenzing omdat dat zorgt dat minder mensen om het leven komen in het verkeer.

Voorlopig zal de 'Tempolimit' er niet komen, want de minister van Verkeer, Andreas Scheuer, is mordicus tegen. Volgens Jürgen Resch, directeur van de milieu-organisatie Deutsche Umwelthilfe, weigert de minister ieder gesprek met hem en mogen ook diens ambtenaren niet met hem praten. Hij hoopt nu via de publieke opinie en de Bondsdag een snelheidslimiet dichterbij te brengen.

Deutsche Umwelthilfe is de organisatie die via de rechter rijverboden voor dieselauto's heeft afgedwongen in verschillende Duitse steden. Op 25 april bekijkt het federaal gerechtshof of de organisatie misbruik heeft gemaakt van haar 'klaagrecht' bij de rechter. Een autohandelaar uit Stuttgart heeft die zaak aangespannen. Ook in de politiek gaan er al maanden stemmen op om het klaagrecht van de organisatie aan banden te leggen. Lees meer bij Tagesschau en bij Zeit Online (rechtszaak)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger