Abseits
Opmerkelijk nieuws over Euro2008

Achtergrond - 24 juni 2008

Filip Dewinter hoopt dat Duitsland wint van Turkije

 Turkse fan. Afbeelding: franzj. www.flickr.com(24 juni 2008) De Vlaams Belang-leider spreekt schande van de Turkse feestvreugde in Europese steden. Hij wil Turkije uit de EU weren en ziet de voetbalfeestvreugde van de Turken als bewijs dat ze Europa willen kolonialiseren. “De overwinning van de Duitse ploeg woensdag zou een symbolische overwinning zijn,” aldus Dewinter

ARD-journaal blundert met verkeerde Duitse vlag

 Foute vlag in 'Tagesthemen' 21-06-2008.(23 juni 2008) Niet een zwart-rood-gouden, maar rood-zwart-gouden vlag sierde zaterdag de aankondiging van Turkije-Duitsland in het ARD-journaal ‘Tagesthemen’. Volgens een woordvoerder werd de blunder veroorzaakt doordat de redactie afgeleid werd, omdat Nederland speelde. De uitzending is uit het programma-archief verwijderd.

Sylvie kiest Ballack boven Ronaldo

 Afbeelding: www.sylvievandervaart.com(19 juni 2008) De door Bild-lezers verkozen mooiste voetbalvrouw, Sylvie van der Vaart, schrijft in een column dat ze Ballack knapper vindt dan Ronaldo. Haar man Rafaël blijft haar favoriet, maar Ballack mag er ook zijn: “Hij heeft een winnaaruitstraling en mooie ogen”. Ronaldo is Sylvie te koel. “Maar hij is jong dus het kan nog beter worden”.

Duitse sportjournalist doet nepbommelding

 Afbeelding: John Wardell. www.flickr.com(19 juni 2008) In een wanhoopspoging zijn vliegtuig naar Wenen te halen heeft een EK-journalist een anonieme bommelding gedaan in Verona. De Duitse reporter maakte zich verdacht door bij de balie te melden dat hij had gehoord dat het toestel vertraging had en vroeg of hij alsnog mee mocht. Na onderzoek werd de journalist aangehouden.

LCD-tv voor spotprijsje als Nederland verliest

 Actie LCD Myby.(9 juni 2008) 'Holland lieben lernen' heet de actie van de Duitse internet-electronicaverkoper Myby. En van ons houden kunnen Duitsers het beste na een nederlaag van Oranje. Als Nederland vanavond van Italië verliest, krijg je bij Myby een 37-inch LCD-tv voor slechts  777 euro. Wint Nederland of eindigt het in gelijk spel, geldt een 'troostprijs': 888 euro.

Oranje bestormt campings Bern

 Afbeelding: Dutchsnow www.flickr.com(5 juni 2008) De Nederlanders maken hun internationale kampeerderimago waar in Zwitserland. Alle campings in Bern zijn volgeboekt en campings in de omgeving verwachten dat binnenkort te zijn. "80 procent hier is oranje," aldus een campingeigenaar. In de steden waar Oranje niet speelt", hebben de campings nog plaats genoeg.

Poolse krant photoshopt Beenhakker met onthoofde Ballack en Löw

 Afbeelding: Bild(5 juni 2008) De Poolse boulevardkrant Super Express’ portretteert de Poolse bondscoach Leo Beenhakker met de bloedende hoofden van Ballack en Löw als aankondiging van de Poolse vechtlust voor de wedstrijd Duitsland-Polen op 8 juni. Beenhakker reageert woedend. "Dit laat weer zien dat er overal ter wereld gekken wonen.

Duitsland pakt zege volgens Van Nistelrooy

 Afbeelding: Wikipedia(3 juni 2008) Nederland heeft zijn ups en downs niet geheel onder controle, dus als we '88 niet kunnen evenaren doen Ballack en zijn kompanen het wel, verkondigde de Nederlandse spits tegenover een verbouwereerde journalist van Die Welt. "Het is toch ieder toernooi hetzelfde, uiteindelijk staan Duitsland en Italië in de finale," aldus Ruud.

Anti-Oostenrijks-voetbal initiatief krijgt geldboete

 (3 juni 2008) Het burgerinitiatief Österreich zeigt Rückgrat - dat zich vanuit een liefde voor sport en vaderland inzet om het Oostenrijkse elftal terug te laten trekken uit het EK – krijgt een geldboete. De initiatiefnemers zouden met hun embleem de reputatie van Oostenrijk schaden, aldus justitie. Rückgrat verving de adelaarskop door een voetbal.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger