Prof. Dr. Kurt Biedenkopf
Curriculum Vitae

Achtergrond - 25 mei 2009

Kurt Biedenkopf. Afb.: WikipediaProf. Dr. Kurt Biedenkopf is sinds 2003 werkzaam als voorzitter van de raad van toezicht van de Hertie Schoolof Governance, de eerste Professional School for Public Policy in Berlijn. Daarnaast is hij oprichter en directeur van de Dresden International University.

Zijn entree in de landelijke politiek maakte hij in 1973 als secretaris-generaal van de CDU, de hoogste partijfunctie in Duitsland op de voorzitter na. Biedenkopf behoorde toen tot de vertrouwelingen van CDU-partijleider Helmut Kohl.  In 1977 trad hij af.

Na zijn aftreden trok Biedenkopf zich terug uit de landelijke politiek en werd hij lid van het deelstaatparlement van Noordrijn-Westfalen. Na het verlies van de deelstaatverkiezingen werd Biedenkopf in 1986 partijvoorzitter van de CDU in Noordrijn-Westfalen. Een jaar later gaf hij er na een partij-interne machtsstrijd de brui aan. Na de val van de Muur werd Biedenkopf lijstaanvoerder van de CDU voor de deelstaatverkiezingen in het Oost-Duitse Saksen en behaalde direct de absolute meerderheid. Van november 1999 tot oktober 2000 was hij als minister-president voorzitter van de Duitse Eerste Kamer, de Bondsraad. Biedenkopf werd door velen gezien als een uitstekende behartiger van de Oost-Duitse belangen.

Op 18 april 2002 trad Biedenkopf af als minister-president.

Klik hier voor een verslag van de lezing van prof. dr. Kurt Biedenkopf.

Biografie 
Meer informatie:
Persoonlijke website
Wikipedia Duitsland

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger