Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering stemt in met klimaatmaatregelen

Kort nieuws - 9 oktober 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering heeft ingestemd met de klimaatregelen die vorige maand zijn gepresenteerd. Met het Klimapaket moet Duitsland de klimaatdoelen halen die het voor 2030 heeft gesteld.

Duitsland wil dat de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 55 procent is afgenomen ten opzichte van 1990. Ook moet het land in 2050 CO2-neutraal zijn. In het Klimaschutzprogramm is verder vastgelegd hoe die doelen moeten worden bereikt en hoe dat wordt gecontroleerd. Zo zijn de verschillende ministers er verantwoordelijk voor dat de doelen op hun terrein worden gehaald.

De nieuwe klimaatwet was tot op het laatste moment omstreden. Vorige week meldden Duitse media dat het oorspronkelijke plan van september was afgezwakt. Zo heeft de regering voor 2040 geen landelijk doel meer voor de CO2-reductie vastgesteld. Ook moet nog een groot aantal details worden uitgewerkt en is van veel maatregelen nog niet duidelijk wat ze de consumenten gaan kosten. 

De maatregelen waarmee de regering nu akkoord is gegaan, moeten nog door de Bondsdag en de Bondsraad worden goedgekeurd. Het kabinet wil dat de wet in 2020 ingaat. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger