Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitse regering zwakt klimaatdoelen af'

Kort nieuws - 7 oktober 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering wil de klimaatdoelen afzwakken die vorige maand zijn gepresenteerd. Dat meldt Der Spiegel. Kanselarijminister Braun verdedigde de plannen vanmorgen.

De bondsregering stelt voor 2040 geen landelijk doel meer voor de CO2-reductie. Dat blijkt volgens Der Spiegel uit een aangepast klimaatplan waarover het weekblad beschikt en dat afwijkt van het plan dat in september werd gepresenteerd. Ook zou het kabinet het doel dat Duitsland in 2050 CO2-neutraal is nu niet meer als bindend hebben geformuleerd en de controlemechanismes hebben afgezwakt. Er zou alleen nog zijn vastgelegd dat de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 55 procent moet zijn afgenomen ten opzichte van 1990. 

Volgens minister Helge Braun (SPD) van Merkels kanselarij is er geen sprake van een "afzwakking op wezenlijke punten". Dat zei hij vanmorgen op tv in het Morgenmagazin van ARD en ZDF. CDU-fractievoorzitter Brinkhaus liet vanmorgen aan regionale omroep SWR weten dat het doel in 2050 CO2-neutraal te zijn, blijft staan.

Het afzwakken van het klimaatplan is volgens Spiegel Online op initiatief van de CDU gebeurd. De plannen moeten woensdag door de regering worden goedgekeurd. De bedoeling is dat de Bondsdag en de Bondsraad ermee instemmen voor het SPD-partijcongres op 6 december. Op dat congres gaat het ook om de voortzetting van de grote coalitie van CDU/CSU en SPD. Lees meer bij Spiegel Online en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger