Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse politie onderbreekt missie in Afghanistan

Kort nieuws - 9 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse politie heeft na een aanslag in Kaboel een voorlopig einde gemaakt aan haar missie in Afghanistan. Sinds 2002 leidt de Bundespolizei daar Afghaanse agenten op.

Bij de aanslag op het zogenoemde Green Village, een zwaar beveiligde verblijfplaats voor buitenlandse organisaties in Kaboel, kwamen vorige week meer dan 30 mensen om het leven. De Duitse agenten en medewerkers van de Duitse organisatie voor ontwikkelingshulp GIZ bleven ongedeerd, maar hun kantoren en verblijfplaatsen werden vernietigd. 

De politie en de GIZ hebben de helft van hun medewerkers terug naar Duitsland gehaald, de andere helft is in de Duitse ambassade in Kaboel, aldus een woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Of de missie wordt voortgezet, hangt onder meer af van de samenwerking met de Afghaanse veiligheidsinstanties, heeft het ministerie laten weten. Lees meer bij FAZ.net en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger