Duitslandweb logo Duitslandweb

Nog 9000 Afghanen wachten op evacuatie naar Duitsland

Kort nieuws - 15 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een jaar na de verovering van Kabul door de Taliban in Afghanistan, wachten nog meer dan 9000 Afghanen die op de Duitse evacuatielijst staan, op een vertrekmogelijkheid. 

Volgens het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn 23.000 Afghanen die toestemming hadden om in Duitsland te worden opgenomen, inmiddels in Duitsland. Het gaat om lokale medewerkers van het Duitse leger en andere organisaties en om hun naaste familieleden.

Dat het nog niet is gelukt alle mensen naar Duitsland te halen die in aanmerking komen voor evacuatie, komt volgens het ministerie omdat de Taliban mensen zonder paspoort niet meer laten vertrekken. Omdat vliegverkeer naar Kabul niet of nauwelijks mogelijk is, moeten de bedreigde Afghanen over land naar Pakistan of Iran reizen. Lees meer bij Tagesschau

Ook Nederland heeft moeite met de evacuatie van alle Afghanen die een toezegging hebben dat ze in Nederland terecht kunnen. Volgens het ministerie zijn 2299 lokale medewerkers en hun familie inmiddels in Nederland. 496 mensen wachten nog op evacuatie. Lees meer bij NOS

Tags: Afghanistan

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger