Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland stootte minder broeikasgassen uit in 2018

Kort nieuws - 3 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voor het eerst in jaren zijn er vorig jaar in Duitsland aanzienlijk minder broeikasgassen uitgestoten. Dat blijkt uit voorlopige berekeningen van het Umweltbundesamt, de federale milieu-instantie. Belangrijke oorzaak: de hete, droge zomer.

Industrie, transport en consumenten stootten in 2018 gezamelijk bijna 869 miljoen schadelijke broeikasgassen uit, zo'n 4,2 procent minder dan een jaar eerder. Door de warme zomer en milde winter werd er landelijk veel minder verwarmd. Daarnaast waren de stookkosten vorig jaar hoger, doordat de lage waterstanden in de rivieren de transportkosten van kolen, stookolie en benzine opdreven. In de energiecentrales werden minder kolen verbrand, wat goed was voor ongeveer een derde van de daling van de uitstoot.

Ondanks de daling is Duitsland nog ver verwijderd van de klimaatdoelstellingen. In vergelijking met 1990 daalde de uitstoot van broeikasgassen met 30,6 procent. Begin 2020 zou dat eigenlijk 40 procent moeten zijn. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger