Duitslandweb logo Duitslandweb

Politicus Özdemir mag motorbende gewapende arm Erdogan noemen

Kort nieuws - 1 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De prominente politicus van de Duitse Groenen Cem Özdemir ging niet over de schreef toen hij de gewelddadige bende Osmanen Germania de gewapende arm van Ankara noemde. Volgens een deelstaatrechtbank in Berlijn is de uitspraak feitelijk juist.  

Dat blijkt volgens de Tagesspiegel uit de onderbouwing van de uitspraak, die de krant heeft ingezien. Osmanen Germania, een criminele bende geregistreerd als boksclub, is sinds juli vorig jaar verboden. De bende heeft volgens de rechtbank banden met de Union Europäisch-Türkischer Demokraten (UETD), onlangs omgedoopt in UID. Die is op haar beurt gelieerd aan de Turkse regeringspartij AKP van president Erdogan. Na invallen bij de bende en bij een medewerker van UETD schreef Özdemir vorig jaar op Twitter onder meer: "Er mag in Duitsland geen gewapende arm van Erdogan bestaan." De UETD stapte om die uitspraak naar de rechter, maar kreeg dus geen gelijk. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

S van Egten - 1 april 2019 18:47

Weer zo'n dom verhaal, het is geen motorclub , laat staan motorbende. Het is een boksclub. Ze rijden geen eens motor. Check de feiten stelletje amateurs.

Reageer
Wiebke Pittlik S van Egten - 2 april 2019 11:17

hartelijk dank voor de vriendelijke bejegening ;-) In de tekst wordt uitgelegd dat de bende zich uitgeeft voor boksclub. In Nederlandse media wordt de club vaak motorbende genoemd, bij wijze van 'genre-aanduiding'. In Duitse media wordt van 'Rockerähnliche Gruppierung' gesproken, maar de term Rocker gebruiken wij in NL niet.

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger