Duitslandweb logo Duitslandweb

Stemming onder Duitse exporteurs flink verslechterd

Kort nieuws - 26 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De stemming onder Duitse exporteurs is flink in mineur. Dat blijkt uit onderzoek van het Ifo-Institut uit München, een van de belangrijkste economische instituten van Duitsland.

De Ifo-index, die het ondernemersvertrouwen uitdrukt, viel in maart tot het diepste punt sinds 2012, naar 1,4 punten. In februari waren het nog 7,2 punten. Voor het onderzoek ondervroeg het Ifo 2300 ondernemers. Oorzaak is de slechte economie wereldwijd. Ondernemers vrezen een recessie door de handelsstrijd tussen de VS en China en de gevolgen van een mogelijke harde Brexit.

Vooral in de auto-industrie en de metaalindustrie zijn de vooruitzichten slecht, aldus Ifo-directeur Clemens Fuest. Wel goed gaat het met de chemische en de elektrotechnische industrie. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger