Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland sinds Brexit aantrekkelijker voor buitenlandse investeerders

Kort nieuws - 19 april 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland is gestegen op de ranking van aantrekkelijke landen om in te investeren. Het heeft China van de tweede plaats verdrongen.

Een van de redenen waarom Duitsland aantrekkelijker is geworden voor buitenlandse investeerders is de Brexit, aldus adviesbureau A.T. Kearney, dat de ranking sinds 1998 maakt. Daarnaast profiteert Duitsland van zijn inbedding in de wereldwijd grootste interne markt, de EU. In 2016 stond Duitsland nog op de vierde plaats, in 2013 op de zevende plaats. Voor de ranking worden bestuursleden en topmanagers van ruim 1000 inernationaal opererende ondernemingen ondervraagd. Op nummer 1 staan net als vorig jaar de VS. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger