Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse economie groeit minder sterk dan verwacht

Kort nieuws - 14 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse economie groeit dit jaar minder snel dan in het voorjaar werd voorspeld. Vijf economische instituten hebben hun prognose voor de groei van het bruto binnenlands product (bbp) in 2021 naar beneden bijgesteld, van 3,7 procent naar 2,4 procent.

Dat de groeiprognose nu naar beneden is bijgesteld, komt vooral doordat de Duitse economie lijdt onder een tekort aan grondstoffen en productiemiddelen. "Stijgende vrachtprijzen en een tekort aan containers bemoeilijken de internationale handel en laten de prijzen voor alle partijen stijgen", aldus de voorzitter van de vakbond voor buitenlandse handel BGA. 

De vijf instituten, waartoe ook het Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung (DIW), maken ieder half jaar een prognose van de Duitse conjunctuur. Voor het jaar 2022 zijn de verwachtingen juist omhoog bijgesteld, van 3,9 naar 4,8 procent. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger