Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse groeiprognose naar beneden bijgesteld

Kort nieuws - 27 maart 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Gezaghebbende Duitse economische instituten hebben de groeiprognose voor Duitsland flink naar beneden bijgesteld. Ze verwachten voor dit jaar nog slechts 0,1 procent groei. Vorig najaar was dat nog 1,3 procent.

"De economie in Duitsland is aangeslagen", conluderen de economische instituten in een gezamenlijk rapport voor de bondsregering. Sinds de coronapandemie is de productiviteit niet verbeterd, de export is - ondanks toenemende wereldwijde economische activiteit - gedaald en de bouwsector gaat door een diep dal, aldus de economen. Voor 2025 voorspellen ze een groei van 1,4 procent.

De economen gaan wel uit van stijgende reële lonen en een inflatie van slechts 2,3 procent. In 2023 was die nog 5,9 procent. De prognose voor de bondsregering is opgesteld door het Ifo-Institut München, het Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung Halle, het Kiel Institut für Weltwirtschaft, het RWI Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung in Essen en het Deutsche Institut für Wirtschaftsforschung Berlin. Lees meer bij FAZ.net en Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger